Modern kurbits i köket

Kollektionen "Cucurbita Graphica" är baserad på en grafisk kurbits, inspirerad av rötterna i Dalarna. I en modern form finns den nu på olika svensktillverkade köksprodukter som exempelvis brickor, brädor, handdukar och disktrasor samt en exklusiv kollektion accessoarer.

Den traditionella kurbitsen har genom tiderna funnits på allt från tavlor till möbler och träskor. I kollektionen "Cucurbita Graphica" får kurbitsen ny skepnad där den återigen får ta en självklar plats i det moderna hemmet,
i en form där dåtid möter nutid.

Produkterna finns i ett begränsat lager, och kan beställas genom att skicka ett mail med förfrågan på cattis@fotografiskform.com!
 

Från koja till slott

En gång i tiden var Falu Koppargruva landets största arbetsplats med omkring 1000 gruvarbetare. Guld, silver, bly, zink, malm och koppar bröts i gruvan. Under storhetstiden på 1600-talet exporterades kopparplåt från Dalarna till Europas slott och katedraler och blev till slottstak, kyrkspiror, mynt och husgeråd runt om i Europa.

Med minnen av de ädla metallerna har mönsterkollektionen skapats av ett diskret landskapsmönster och varma nyanser av guld, silver, järnmalm och koppar.

”Nobilis Dalecarlia” förgyller ditt hem med harmoniska nyanser av ädla metaller och ger en elegant, lyxig och ombonad känsla som sprider värme och lyster i varje vrå.

Kollektionen finns som 38 cm rund bricka, och som kuddfodral, passar i vardagsrummet eller sovrummet.
 

loading...